Реєстрація /

Фонд держмайна запустив процедуру приватизації київського ТРЦ Ocean Plaza

Продаж проведуть у Prozorro.

Фонд державного майна почав формувати аукціонну комісію, яка визначить умови та стартову ціну державної частки київського торговельно-розважального центру Ocean Plaza. Про це повідомив голова ФДМ Віталій Коваль.

Власник ТРЦ – компанія «Інвестиційний союз Либідь» має подати документи про фінансово-майнове становище, які стануть підставою для формування віртуальної кімнати даних для потенційних інвесторів.

До кінця лютого компанія також має надати фінансову звітність за минулий рік.

Ocean Plaza продаватимуть у рамках так званої «великої приватизації», яку востаннє проводили ще 2021 року.

Об'єкти приватизації ділять на два види: мала приватизація (стартова вартість менше ніж 250 млн грн) та велика приватизація (понад 250 млн грн). У списку великої приватизації наразі 17 об'єктів.

На аукціон виставлять 66,65% статутного капіталу товариства з обмеженою відповідальністю «Інвестиційна спілка «Либідь», яка є безпосереднім власником ТРЦ Ocean Plaza. Компанія отримала цю частку внаслідок конфіскації майна підсанкційних олігархів Ротенбергів. Другим великим акціонером Інвесту Андрія Іванова, якій належить 33,5% ТРЦ.

На відміну від попередніх аукціонів «великої приватизації», продаж ТРЦ Ocean Plaza та інших об'єктів відбуватиметься у Prozorro.

Нагадаємо, у березні 2023 року ВАКС конфіскував ТРЦ Ocean Plaza у російських олігархів Аркадія та Ігоря Ротенбергів. Головним претендентом на покупку Ocean Plaza вважається Вагіф Алієв. Поруч із Ocean Plaza він будує ТРЦ Ocean Mall, купівля цього торгового центру дозволить йому отримати у власність єдиний комплекс.

Раніше повідомлялося, що проведуть новий тендер на продовження будівництва метро на Виноградар.

Джерело